Proizvodi in rešitve Storitve Internetne storitve Prospekti Reference O nas Kontakti Nasveti Novice in dogodki Zaposlitve
 
Vijačni kompresorji
    Rekuperacija odpadne toplotne energije
    Vijačni kompresorji standardne zasnove
    Vijačni kompresorji z hladilnim sušilcem
    Vijačni kompresorji z frekvenčno regulacijo vrtljajev
  OILFREE.AIR
  Batni kompresorji
  Stomatološki kompresorji
  Priprava stisnjenega zraka
  Nadrejena krmiljenja
  Vijačne vakuumske črpalke
  Puhala
  Mobilni vijačni kompresorji
  Orodje in pribor
  Originalni nadomestni deli
  Sigma PET Air
  Najem
  Industrija 4.0
 
  

Vijačni kompresorji - naš moto glasi: "Več stisnjenega zraka z manj energije!"

 

Nizki stroški življenjskega cikla

Stroški nabave in servisiranja kompresorja predstavljajo le majhen del skupnih stroškov v celotnem življenjskem ciklu kompresorja. Kot glavni delež skupnih stroškov, ki nastanejo pri obratovanju vijačnega kompresorja, moramo upoštevati stroške za energijo med uporabo, ki so nekajkrat večji od nabavne cene kompresorja. Z energetsko varčnimi vijačnimi kompresorji KAESER lahko podjetja občutno zmanjšajo skupne stroške za oskrbo s stisnjenim zrakom.

Izkoriščanje odpadne toplote omogoča še dodatno zmanjšanje stroškov in obremenitve okolja:
vijačnemu kompresorju dovedena električna energija se skoraj 100-odstotno spremeni v toplotno energijo. Do 96 % te energije je mogoče izkoristiti in jo uporabiti v toplotni tehniki. S tem je mogoče vsako leto prihraniti tisoče evrov in tone emisij CO2. Kako visok je dejanski prihranek, je odvisno od velikosti kompresorjev in od uporabljenega energenta (elektrika, plin, kurilno olje). Tudi mnoge starejše kompresorje je mogoče naknadno premiti z napravami za ikoriščanje odpadne toplote.

Sigma Control

Energetsko varčna krmilnika kompresorjev:
SIGMA CONTROL 2 in SIGMA CONTROL BASIC

imata modularno zasnovo. Zato je krmilnik z enako temeljno zasnovo mogoče prilagoditi vsem serijam vijačnih kompresorjev KAESER KOMPRESORJI. Zaradi modularne zasnove iz glavne krmilne enote in ločenih vhodno-izhodnih modulov se SIGMA CONTROL 2 odlikuje s še boljšim komuniciranjem in še večjo prijaznostjo za vzdrževanje.

Vgrajen spletni strežnik
SIGMA CONTROL 2 vsebuje svoj lasten spletni strežnik. Zato je mogoč dostop do kompresorja preko omrežij intranet/internet. Tako si je mogoče obratovalne podatke in sporočila o vzdrževanju ter motnjah ogledati preko spletnega iskalnika po vnosu gesla, s tem pa se močno poenostavita nadzor in vzdrževanje kompresorjev.

Energetsko varčen vijačni kompresorski blok s SIGMA PROFILOM

Zahtevano zmogljivost je načeloma mogoče doseči bodisi z majhnim kompresorskim blokom pri visokem številu vrtljajev bodisi z velikim kompresorskim blokom pri nizkem številu vrtljajev. Veliki kompresorski bloki z majhnim številom vrtljajev so učinkovitejši in pri enaki pogonski moči dajejo več stisnjenega zraka. Zato podjetje KAESER izdeluje vijačne kompresorske bloke z najmanjšim možnim številom vrtljajev in z optimiranimi profili. Uporabnikom stisnjenega zraka se investicija v vijačni kompresor KAESER hitro povrne zaradi občutnih prihrankov energije.

Sigma Profil

KAESER SIGMA PROFIL

SIGMA PROFIL, ki ga je razvilo in ga stalno izpopolnjuje podjetje KAESER KOMPRESORJI, prihrani v primerjavi z običajnimi vijačnimi profili do 15 odstotkov energije.
V vsakem vijačnem kompresorskem bloku KAESER se vrtita rotorja z energetsko varčnim profilom. Njuna uporaba v specifično najugodnejši delovni točki zagotavlja odličen izkoristek energije.
Bogato dimenzionirani, justirani precizni kotalni ležaji ter izdelava z minimalnimi tolerancami so jamstvo za dolgo življenjsko dobo in veliko zanesljivost.

 
KAESER home Sitemap
Več informacij
Sodobna proizvodnja, najboljša kakovost
SIGMA PROFIL - več stisnjenega zraka z manj energije
Prospekti:
Vijačni kompresorji
Compressed air treatment

ico_contactKontaktni obrazec

back top
Zaščita podatkov, KAESER KOMPRESSOREN, info.slovenia@kaeser.com